Oligoarticular tuberculous infection of the knee and acromioclavicular joints: An unusual manifestation and characteristic magnetic resonance imaging findings

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

2011

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Turkish League Against Rheumatism

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Özet

Son yıllarda immün yetersizlik oluşturan hastalıklar ve ilaç kullanımı gibi nedenlerle tüberküloz insidansında artış görülmektedir. Ayrıca osteoartiküler tutulum da artmıştır. Bu yazıda diz ve akromiyoklaviküler eklem tüberkülozu tanısı konulan 22 yaşında bir erkek hasta sunuldu. Bu eklemin tüberkülozu çok nadirdir ve diz eklem tutulumu ile birlikteliği literatürde bildirilmemiştir. Kesin tanı sinoviyal biyopsinin histopatolojik incelemesiyle konuldu. Göğüs radyografisinde kavitasyon ve manyetik rezonans görüntüleme incelemesinde ise ile karakteristik demonstratif bulgular saptandı. Antitüberküloz ilaç tedavisine tatmin edici bir yanıt ile başlandı.

An increased incidence of tuberculosis has been seen in recent years due to factors such as immunocompromising diseases and drug use. There has also been an increase in osteoarticular involvement. In this article, we report a 22-year- old male patient who was diagnosed with tuberculosis of the knee and acromioclavicular joints. Tuberculosis of this joint is very rare, and concomitancy with the knee has not been reported in the literature. The definitive diagnosis was performed by the histopathological examination of a synovial biopsy. The chest radiograph showed cavitation and the magnetic resonance imaging examination showed characteristic demonstrative findings. Antituberculosis drug treatment was started with a satisfactory response.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Acromioclavicular joint, Knee, MRI, Osteoarticular tuberculosis, Akromiyoklaviküler eklem, Diz, MRG, Osteoartiküler tüberküloz

Kaynak

Archives of Rheumatology

WoS Q Değeri

Q4

Scopus Q Değeri

N/A

Cilt

26

Sayı

1

Künye

Çevik, R., Bükte, Y., Nas, K., Çevik, F. C., Kırbaş, G. ve Büyükbayram, H. (2011). Oligoarticular tuberculous infection of the knee and acromioclavicular joints: An unusual manifestation and characteristic magnetic resonance imaging findings. Archives of Rheumatology, 26(1), 61-65.