Search
Now showing items 1-10 of 12
Ön bitki, toprak işleme ve azot kaynağının ikinci ürün soyada verim, kalite ve nodül oluşumu üzerine etkileri
(2016)
Bu çalışmanın amacı, ön bitki (buğday, mercimek), toprak işleme (geleneksel toprak işleme, toprak işlemesiz) ve azot kaynağı ( bakteri aşılama ve azotlu gübre uygulaması)'nın ikinci ürün soyada verim, kalite ve nodül oluşumu ...
Diyarbakır koşullarında ana ve ikinci ürün tane mısır tarımında bazı tarımsal ve teknolojik özellikler üzerine araştırmalar
(2016)
Mısır, dünyada olduğu gibi ülkemizde de sosyo-ekonomik öneme sahip bir bitkidir. Farklı türleri ve geniş adaptasyon özelliği ile yeryüzünde farklı ekolojilerde geniş ekim alanlarına sahiptir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi mısır ...
Mardin ilinde yetiştirilen üzüm çeşitlerinin verim ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
(2017)
Bu çalmada, 2014-2015 ylarnda Mardin iline ba Artuklu, Yeilli, Savur, Nusaybin, Midyat, Ömerli, Derik, Mazda, Dargeçit ve merkez ilçe ve köylerinde yaygn olarak yetitirilen 26 yerel üzüm çeidinin verim ve kalite özellikleri ...
Diyarbakır koşullarında sarımsak yetiştiriciliğinde farklı dikim tarihlerinin hasat, verim ve kalite üzerine etkisi
(Dicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu araştırma, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'ne ait Uygulama ve Araştırma alanında 2017 yılı sonbahar ve 2018 yılı ilkbahar vejetasyon döneminde Diyarbakır koşullarında sarımsak yetiştiriciliğinde ...
Diyarbakır karpuzunda(Citrullus lanatus) farklıgübre tiplerinin verim ve kalite üzerine etkileri
(Dicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışma, 2012 yılınnda Diyarbakır ilinin Sur ilçesine bağlı Erimli köyünde yürütülmüştür. Çalışmada, farklı doğal gübre tiplerinin Diyarbakır Sürme karpuz genotipinde verim ve kalite özelliklerine etkisi araştırılmıştır. ...
Diyarbakır koşullarında makarnalık buğdayın (Triticum turgidum L. var. durum) optimum ekim tarihinin belirlenmesi
(Dicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışma, Diyarbakır ekolojik şartlarında Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi deneme alanında yağışa dayalı (kuru) şartlarda 2017-2018 üretim sezonunda yürütülmüştür. Deneme 3 tekerrürlü olarak bölünmüş parseller deneme ...
Bazı kışlık kolza çeşitlerinde farklı gelişme dönemlerinde yapılan sulamaların verim ve tarımsal özellikler üzerine etkisi
(Dicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışmada Diyarbakır ekolojik koşullarında 2017-2018 yetiştirme sezonunda 2 farklı kolza çeşidinin (Samibey ve Süzer) bazı gelişim dönemlerinde (kontrol, sapa kalkma, çiçeklenme, harnup dolum, sapa kalkma-çiçeklenme, ...
İleri ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) hatlarında verim ve kalite ilişkilerinin belirlenmesi
(Dicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışma, Diyarbakır ekolojik şartlarında Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi deneme alanında yağışa dayalı (kuru) koşullarda 2016-2017 üretim sezonunda yürütülmüştür. Çalışmada, Diyarbakır koşullarında bazı ekmeklik ...
Şeker pancarı (beta vulgaris L.)'nda farklı ekim zamanlarının verim ve kaliteye etkileri
(Dicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1999)
Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Deneme Alanında 1998 yılında yapılan bu araştırmada: SONJA şeker pancarı çeşidi kullanılarak dört farklı ekim (l.Ekim: 17.02.1998, 2.Ekim:04.0301998, 3.Ekim: ...
Spektral yansıma ve dijital verilere dayalı özelliklerin arpa (Hordeum vulgare L.) genotiplerinde verim ve kalite ile ilişkilerinin belirlenmesi
(Dicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2022)
Bu çalışma, spektral yansıma ve dijital verilere dayalı fiziksel özelliklerin arpada verim ve kalite özellikleriyle ilişkilerinin belirlenmesi amacıyla Diyarbakır'da kuraklık stresinin yaşandığı 2020-2021 üretim sezonunda ...