Search
Now showing items 1-5 of 5
Diyarbakır koşullarında ana ve ikinci ürün tane mısır tarımında bazı tarımsal ve teknolojik özellikler üzerine araştırmalar
(2016)
Mısır, dünyada olduğu gibi ülkemizde de sosyo-ekonomik öneme sahip bir bitkidir. Farklı türleri ve geniş adaptasyon özelliği ile yeryüzünde farklı ekolojilerde geniş ekim alanlarına sahiptir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi mısır ...
Farklı azot dozlarının aspir (Carthamus tinctorius L.) çeşitlerinde verim ve kalite özellikleri üzerine etkisi
(Dicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Aspir (Carthamus tinctorius, L.) insan beslenmesine uygun yağa ve yağ bileşenlerine sahip sıcağa ve kurağa dayanıklı bir yağ bitkisidir. Bu nedenle, Türkiye'nin yemeklik yağ açığının kapatılmasında potansiyele sahip olması, ...
Sivas koşullarında fasulye çeşitlerinin verim ve verim öğelerinin belirlenmesi
(Dicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışma, 2018 yılında Sivas koşullarında sekiz farklı fasulye çeşidinin verim ve verim öğelerinin belirlenmesi amacıyla Tesadüf Blokları Deneme Desenine göre üç tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. Çalışmada bitki boyu, ...
Bazı kışlık kolza çeşitlerinde farklı gelişme dönemlerinde yapılan sulamaların verim ve tarımsal özellikler üzerine etkisi
(Dicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışmada Diyarbakır ekolojik koşullarında 2017-2018 yetiştirme sezonunda 2 farklı kolza çeşidinin (Samibey ve Süzer) bazı gelişim dönemlerinde (kontrol, sapa kalkma, çiçeklenme, harnup dolum, sapa kalkma-çiçeklenme, ...
Diyarbakır koşullarında farklı zamanlarda ekilen keten (Linum usitatissimum L.) genotiplerinde agronomik ve teknolojik özelliklerin belirlenmesi
(Dicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışma, ilkbahar üretim sezonunda Diyarbakır şartlarına uyum sağlayacak keten (Linum usitatissimum L.) genotiplerinin ve en uygun ekim zamanlarının belirlenmesi amacıyla tesadüf blokları bölünmüş parseller deneme ...