Search
Now showing items 1-8 of 8
Bitki antifiriz ve farklı yetiştirme sistemlerinin marul yetiştiriciliğinde verim, bazı kalite özellikleri ve besin maddesi içeriğine etkisi
(2016)
Çalışma, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü' ne ait Uygulama ve Araştırma alanında 2015 yılı sonbahar vejetasyon döneminde yürütülmüştür. Çalışmada, bitki antifiriz ve farklı yetiştirme sistemlerinin ...
Diyarbakır'da farklı ekim zamanlarının kolza (Brassica napus L. ssp. oleifera)'da verim ve verim ögelerine etkisinin belirlenmesi
(2016)
Bu çalışma, Diyarbakır koşullan altında kışlık kolza (Brassica napus L. ssp. oleifera) bitkisinin farklı ekim zamanlarının, verim ve verimi etkileyen diğer öğelerin üzerine etkisini ve en uygun ekim zamanım ortaya çıkarmak ...
Diyarbakır ekolojik koşullarında farklı ayçiçeği (Helianthus annus L.) çeşitlerinde verim ve verim unsurları üzerinde araştırmalar
(2018)
Bu çalışma, 1995 - 1996 yıllarında Diyarbakır ekolojik koşullarında farklı ayçiçeği çeşitlerinin verim unsurlarını araştırmak, bu unsurlar ile verim arasındaki korrelasyonu ortaya koymak amacıyla Güneydoğu Anadolu Tarımsal ...
Diyarbakır koşullarında yetiştirilen sürme çeşidi karpuza uygulanan amonyum nitrat gübresinin farklı dozlarının verim ve meyve iriliği üzerine etkileri
(2016)
Bu çalışma, Diyarbakır koşullarında 2000-2001 yıllarında yetiştirilen Sürme çeşidi karpuzda amonyum nitrat dozlarının verim, meyve iriliği ve suda çözünebilir kuru madde miktarı üzerindeki etkilerini belirlemek amacıyla ...
Farklı ekim zamanlarının fasulye bitkisinin verim ve verim unsurlarına etkisi
(Dicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu araştırma 2018 yılında Dicle Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölümü araştırma ve deneme alanında 6 farklı fasulye çeşidinde ( Adabeyazı, Akman 98, Aras 98, Göynük 98, Ahlat ve Cihan) farklı ekim zamanlarının (10 Mart, 4 ...
Diyarbakır koşullarında sarımsak yetiştiriciliğinde farklı dikim tarihlerinin hasat, verim ve kalite üzerine etkisi
(Dicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu araştırma, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'ne ait Uygulama ve Araştırma alanında 2017 yılı sonbahar ve 2018 yılı ilkbahar vejetasyon döneminde Diyarbakır koşullarında sarımsak yetiştiriciliğinde ...
Diyarbakır karpuzunda(Citrullus lanatus) farklıgübre tiplerinin verim ve kalite üzerine etkileri
(Dicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışma, 2012 yılınnda Diyarbakır ilinin Sur ilçesine bağlı Erimli köyünde yürütülmüştür. Çalışmada, farklı doğal gübre tiplerinin Diyarbakır Sürme karpuz genotipinde verim ve kalite özelliklerine etkisi araştırılmıştır. ...
Dış kaynaklı mercimek hatlarının tarımsal ve morfolojik özellikler için yerel çeşitlerle karşılaştırılması
(Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 2007)
Bu araştırma, 2004/2005 ve 2005/2006 yetiştirme sezonlarında iki yıl süreyle Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi deneme alanında yürütülmüştür. Denemede, 2003/2004 yetiştirme sezonunda ICARDA’dan temin edilen 63 adet Kışlık ...