Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Yücel, Hatice" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Diyarbakır koşullarında yaygın fiğ ( vicia sativa l.) genotiplerinin ot kalitesi ile ilgili bazı özelliklerinsaptanması
    (2012) Yücel, Celal; Yücel, Hatice; Sayar, Mehmet Salih
    Araştırma, Diyarbakır koşullarında yaygın fiğ ( Vicia sativa L.) genotiplerinin ot verimi ve kalitesiile ilgili bazı özelliklerin incelenmesi amacıyla, 2006/07 ve 2007/08 yıllarında kışlık ara ürünyetiştirme döneminde, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Mekezinde (Diyarbakır),tesadüf blokları deneme deseninde 4 tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. Araştırmada; ham proteinoranı (HPO), ham protein verimi (HPV), nötr deterjan lif (NDF), asit deterjan lif (ADF), kurumadde verimi (KMV), kuru madde alımı (KMA), sindirilebilir kuru madde verimi (SKMV) venispi yem değeri (NYD) gibi özellikler incelenmiştir. Araştırmanın her iki yılında da HPO, HPV,KMV ve SKMV bakımından genotipler arasında istitastiki olarak önemli farklılıklar saptanmıştır.Ayrıca, İncelenen tüm özellikler bakımından yıllar da istatistikî olarak önemli bulunmuştur.Araştırma sonucunda, genotiplerin, sindirilebilir kuru madde verimleri ve nispi yem değerlerinins ıras ıyla birinci yılda 30.2-230 kg da -1ve 105.7 - 161 ; ikinci yılda 193. 0- 453.8 kg da -1ve 170.8 -203.8 arasında değiştiği saptanmıştır. Araştırmada sonucunda 133 1 , 2604, 2490, 2616, 1430 ve1500 genotiplerin, araştırmada yer alan diğer genotiplere göre verim ve kalite bakımından dahaüstün olduğu, adı gecen hatlar ın Diyarbakır kosullarında yetiş tirilmesinin uygun olaca ğı ve ile rideyapılacak ıslah çalışmalarında değerlendirilmesi sonucuna varılmıştır.
  • [ X ]
    Öğe
    Yield and quality traits of some perennial forages as both sole crops and intercropping mixtures under irrigated conditions
    (2014) Yücel, Hatice; Han, Yavuz; Sayar, Mehmet Salih; Yolcu, Halil
    A field study was conducted to evaluate the yield and quality traits of sole lucerne (L), sole bromegrass (B),sole tall fescue (T), sole orchardgrass (O), sole ryegrass (R), and lucerne + bromegrass + tall fescue (L+B+T)and lucerne + bromegrass + tall fescue + orchardgrass + ryegrass (L+B+T+O+R) intercropping mixtures atthe GAP International Agricultural Research and Training Centre under the irrigated conditions during 2009,2010 , and 2011 in the Southeastern Turkey. Dry matter yield (DMY), crude protein content (CPC), crudeprotein yield (CPY), acid detergent fiber (ADF), neutral detergent fiber (NDF), dry digestible matter (DDM),dry matter intake (DMI) , total digestible nutrients (TDN), and relative fee d value (RFV) were determined inthis study . The L+B+T intercr opping mixture and sole lucerne provided higher yields than the other cropstested. Sole lucerne had higher protein and quality contents than the other sole perennial forages andintercropping m ixtures . The L+B+T intercropping mixture had a higher yield and quality than the othersole perennial forages and intercropping mixture s, with the exception of sole lucerne.

| Dicle Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Dicle Üniversitesi, Diyarbakır, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim