Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Mungan, Suphiye" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Farklı doz ve yöntemlerle uygulanan çinkonun makarnalık buğday ve arpanın verim ve verim unsurlarına etlkileri
    (Dicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001) Mungan, Suphiye; Doran, İlhan
    Bu çalışma farklı yöntem ve dozlarda uygulanan çinko içerikli gübrelerin makarnalık buğday ve arpanın verim ve verim unsurlarına etkilerini araştırmak amacıyla yapılmıştır. Araştırmada, farklı çinko uygulamalarının verim ve verim unsurlarını değişik seviyelerde etkilediği belirlenmiştir. Çinkonun II. doz uygulaması buğday bitki boyunu % 9, başaktaki tane sayısını % 18, başak tane ağırlığını % 19, tane verimini % 24, 1000 tane ağırlığını %3 ve protein miktarını % 4 artırırken arpada tane verimini %21 ve protein miktarını % 7 artırmıştır. IH doz uygulaması buğday başak uzunluğunu %18 ve başakçık sayısını % 1 arttırırken arpada 1000 tane ağırlığını % 9 artırmıştır.

| Dicle Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Dicle Üniversitesi, Diyarbakır, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim