Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Erkant, Mehmet Emin" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Microbiological and physico-chemical quality properties of wheat varieties in Turkey
    (Asian Journal Of Chemistry, 2008) Alp, Aydin; Vural, Aydin; Erkant, Mehmet Emin; Yesilmen, Simten
    In this study, the microbiological and physico-chemical quality properties of 27 different wheat cultivars produced in Turkey were determined. The means total aerob mesophilic bacteria (TAMB), coliforms, Bacillus cereus, Staphylococcus aureus, mould and yeast counts were found 4.5 x 10(3) cfu/g, 3.1 x 10(1) cfu/g, 3.5 x 10(1) cfu/g, 1.6 x 10(1) cfu/g, 7.1 x 10(1) cfu/g and 8.1 x 10(1) cfu/g at wheat samples, respectively. While coliform, B.cereus, S. aureus, mould and yeast rates were detected 37.04, 18.52, 22.22, 40.74 and 37.04 %, respectively; in none of the samples, Salmonella spp., Escherichia coli and Clostridium perfringes were not determined. Dry matter, moisture, protein and ash means in wheat samples were calculated as 92.38, 7.62, 11.30 and 1.65 %. It was seen that the quality of wheat cultivars might change regarding production, storage, climate and other regional conditions. It is thought that it would be possible to get quality and healthy product with good production and protection techniques in all stages from harvest to the last product.

| Dicle Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Dicle Üniversitesi, Diyarbakır, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim