Yazar "Baytekin, Harun" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 3 / 3
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Diyarbakır sulu koşullarında ikinci ürün olarak yetiştirilen mısır çeşitlerinde verim ve bazı tarımsal karakterler ile karakterler arası ilişkilerin saptanması(1998) Gül, İsmail; Baytekin, Harun; Akıncı, CumaBu araştırma; Diyarbakır koşullarında ikinci ürün olarak yetiştirilen 14 mısır çeşidinde verim ve bazı tarımsal karakterler ile karakterler arası ilişkilerin saptanması amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada, tane verimleri 486.7-733.7 kg/da arasında değişim göstermiştir. Diyarbakır sulu koşullarında XL 72 AA, LG 60, MF 714 ve Elianthea çeşitlerinin ikinci ürün olarak yetiştirilebileceği saptanmıştır. Yapılan korelasyon analizinde tane verimi ile, % 50 çiçeklenme süresi, bitki boyu, koçan çapı, koçan ağırlığı ve koçanda tane verimi arasında önemli ve - olumlu ilişkiler bulunmuştur.Öğe Effects of different previous crops and nitrogen rates on double cropping maize (Zea mays L.)(Asian Journal Of Chemistry, 2008) Gul, Ismail; Akinci, Cuma; Doran, Ilhan; Kilic, Hasan; Baytekin, HarunThe effects of previous crops (wheat, barley, lentil, Hungarian vetch and fallow) and different nitrogen rate (0, 120, 160, 200 and 240 kg N ha(-1)) on grain yield and yield components of maize (Zea mays L.) were evaluated under irrigated conditions in Diyarbakir, Turkey in the 1999-2000, 2000-2001 growing seasons. Maize was grown in summers and wheat, barley, lentil and Hungarian vetch in winters. In-the study, grain yield of maize varied between 6340.3 and 11598.9 kg ha(-1). It was determined that Hungarian vetch was suitable for previous crop and 160 kg ha(-1) N rate is the best nitrogen rate in maize production. According to the interaction of previous crop-nitrogen rate, the highest yield was obtained from the subject grown after lentil and Hungarian vetch with 160 kg N ha(-1). Maize following legumes in rotation did not respond to applications over 160 kg N ha(-1), while barley-maize, wheat-maize increased at all levels of N applied. Fallow-sorghum did not respond to-application over 200 kg N ha(-1).Öğe Sulu koşullarda bazı ana ürünlerden sonra yetiştirilen ikinci ürün mısır ve sorgumda farklı azot dozlarının verim ve verim unsurlarına etkisi(2002) Doran, İlhan; Akıncı, Cuma; Kılıç, Hasan; Baytekin, Harun; Gül, İsmailBu çalışma; buğday (Altıntoprak 98), arpa (Şahin 91), mercimek (Fırat 87), fiğ (macar fiği-TİGEM) ve boş alandan sonra yetiştirilen tane (LG 55), silajlık (TTM 815) mısır,tane (DK64) ve silaj (FS 25 E) sorgum çeşitlerinde farklı azot dozlarının (0, 12, 16, 20 ve 24 kg N/da) verim ve verim unsurlarının saptanmasını amaçlanmıştır. Silaj sorgumda yeşil ot verimi değerleri 5524.38-8942.36 kg/da arasında değişim götermiştir. Silaj sorgum yetiştiriciliğinde en uygun ön bitkinin fiğ olduğu, en uygun azot dozunun ise 16 kg N/da olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca ön bitki-azot dozu interaksiyonuna göre en yüksek verim arpadan sonra yetiştirilen ve 24 kg N/da uygulanan konudan elde edilmiştir. Silajlık mısırda yeşil ot verimi değerleri 4478.09-7400.0 kg/da arasında değişim göstermiştir. Silajlık mısır yetiştiriciliğinde ön bitkilerin verime etkisinin önemi olmamakla beraber en uygun ön bitkinin fiğ olduğu, en uygun azot dozunun ise 20 kg N/da olduğu tespit edilmiştir. Aynca ön bitki-azot dozu interaksiyonuna göre en yüksek verim arpadan sonra yetiştirilen ve 24 kg N/da uygulanan konudan elde edilmiştir. Tane mısırda tane verimi değerleri 634.03-1159.89 kg/da arasında değişim göstermiştir.Tane mısır yetiştiriciliğinde en uygun ön bitkinin fiğ olduğu, en uygun azot dozunun ise 16 kg N/da olduğu tespit edilmiştir. Aynca ön bitki-azot dozu interaksiyonuna göre en yüksek verim mercimek ve fiğden sonra yetiştirilen ve 16 kg N/da uygulanan konudan elde edilmiştir Tane sorgumda tane verimi değerleri 638.38-979.69 kg/da arasında değişim göstermiştir. Tane sorgum yetiştiriciliğinde en uygun ön bitkinin fiğ olduğu, en uygun azot dozunun ise 16 kg N/da olduğu tespit edilmiştir. Aynca ön bitki-azot dozu interaksiyonuna göre en yüksek verim mercimekten sonra yetiştirilen ve 16 kg N/da uygulanan konudan elde edilmiştir.Ön bitkisi baklagil olan bitkiler düşük azot dozlannda yüksek verime ulaşırken, buğdaygil olanlarda yüksek dozlarda yüksek verimlere ulaşılmıştır.