Yazar "Baran, M. Sedat" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 3 / 3
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Effects of Dietary Zeolite on Serum Contents and Feeding Performance in Rats(Friends Science Publ, 2011) Demirel, Ramazan; Yokus, Beran; Demirel, Dilek Senturk; Ketani, M. Aydin; Baran, M. SedatThe objective of the present study was to determine the effects of dietary natural clinoptilolite on serum contents, health status and feeding performance of rats. Adult male Sprague-Dawley rats (n=24) were randomly divided into four groups with three replicates including a control group (without zeolite) and three doses of natural zeolite (2, 4 & 6%) in the diets. All rats were fed the above concentrates during the whole experimental period for 56 days. Blood samples were collected from each animal at the end of the experiment. Dietary clinoptilolite increased in serum albumin, triglyceride and VLDL levels (P < 0.05). However, the differences among treatment groups were not significant for serum minerals (Ca, P, Mg, K, Na, Cl, Fe), urea, Fe binding, LDL, alkaline phosphatase, glucose, uric acid, total Fe, total protein, globulin, cholesterol, HDL cholesterol, creatinin; metabolizable energy and crude protein consumption for 1 g live weight gain of rats (P > 0.05). The results showed that the supplementation of clinoptilolite did not have positive effect on serum concentrations of the investigated parameters apart from albumin, triglyceride and VLDL, but they had no negative effect on the health status of animals. (C) 2011 Friends Science PublishersÖğe Farklı oranlarda ak üçgül (Trifolium repens ) ve arpa (Hordeum vulgare L.) karışımlarının silolanma özelliklerinin belirlenmesi(Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 2010) Demirel, Ramazan; Saruhan, Veysel; Baran, M. Sedat; Andiç, Nuray; Demirel, Dilek ŞentürkBu çalışmada, arpa hasılı (Hordeum vulgare L.) ile ak üçgülün (Trifolium repens) çiçeklenme dönemlerinde farklı seviyeleri karıştırılarak silolanma özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Denemede; %20, 30, 40, 50, 60, 70 üçgül + %80, 70, 60, 50, 40, 30 arpa karışımları kullanılmıştır. Silajlar, ağzı kapaklı hava almayacak şekilde sıkıştırılan plastik kavanozlarda 2’şer lt (3‘er tekerrürlü) olarak hazırlanmıştır. Kavanozlar 60 gün sonra açılarak fiziksel muayeneleri (renk, koku, strüktür) ve pH değerleri tespit edilmiştir. Örnekler hayvan besleme laboratuarındaki analizler için hazır hale getirildikten sonra besin maddesi analizleri yapılmıştır. Yapılan varyans analizi sonucunda; kuru madde (KM), organik madde (OM) ve nitrojensiz öz madde (NÖM) ortalamaları arasındaki farklılıklar istatistiki olarak önemsizken; ham kül (HK), ham protein (HP), ham yağ (HY), ham selüloz (HS) oranları ile, pH ve fleig puanı (FP) değerleri arasındaki farklılıklar önemli bulunmuştur. Elde edilen KM, HK, OM, HP, HY, HS, NÖM, pH ve FP değerleri sırasıyla (%27.53 – 31.38, 9.34 – 10.39, 78.46 – 79.86, 10.17 – 13.63, 1.92 – 2.36, 30.75 – 36.09, 42.02 – 43.05, 5.05 – 5.34 ve 47.00 – 65.75) arasında değişmiştir.Öğe Sarı çiçekli gazal boynuzu (Lotus corniculatus) ve arpanın (Hordeum vulgare) farklı düzeylerdeki karısımlarının silolanma özelliklerinin belirlenmesi(2011) Baran, M. Sedat; Saruhan, Veysel; Demirel, Dilek Şentürk; Demirel, RamazanBu çalısmada, arpa hasılı (Hordeum vulgare L) ile sarı çiçekli gazal boynuzunun (Lotus corniculatus) farklı seviyeleri karıstırılarak silolanma özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıstır. Denemede, %20, 30, 40, 50, 60, 70 lotus + %80, 70, 60, 50, 40, 30 seviyelerinde arpa kullanılmıstır. Silajlar hava almayacak sekilde sıkıstırılan ağzı kapaklı plastik kavanozlarda 2’ser lt (3’er tekerrürlü) olarak hazırlanmıstır. Kavanozlar 60 gün sonra açılarak fiziksel muayeneleri (renk, koku, strüktür) yapılmıs ve pH değerleri tespit edilmistir. Örneklerde gerekli besin maddesi analizleri yapılmıstır. Yapılan varyans analizi sonucunda; organik madde (OM) oranları ve azotsuz öz madde (N ÖM) değerleri arasındaki farklılıklar istatistiki olarak önemsiz kuru madde (KM), ham kül (HK), ham protein (HP), ham yağ (HY), ham selüloz (HS), pH ve nitrojensiz öz madde (NÖM) oranları Fleig puanı (FP) değerleri arasındaki farklılıklar ise önemli bulunmustur. Elde edilen KM, HK, OM, HP, HY, HS, NÖM, pH ve FP değerleri sırasıyla %28.08 – 32.60, 9.22 – 9.57, 79.13 – 81.33, 10.08 – 12.20, 1.98 – 2.60, 32.61 – 36.57, 30.50, 34.43, 4.76 – 5.11 ve 56.62 – 79.94 arasında değismistir. Sarı çiçekli gazal boynuzu ile arpanın değisik oranlarda karıstırılmaları sonucu elde edilecek olan karısım silajlarında ham protein içeriğinin arttırılması amacıyla silaj karısımına katılan baklagil oranı en fazla %50 olacak sekilde ayarlanmalıdır. Daha yüksek oranlarda baklagil ilavesi silaj kalitesinin bozulmasına neden olabilir.