Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Aslan, N." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 3 / 3
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Characterization of polyphenoloxidase from pepper seed
    (Wiley-Blackwell, 2015) Guven, R. Gul; Guler, C.; Aslan, N.; Guven, K.; Dogru, M.
    [Abstract Not Available]
  • [ X ]
    Öğe
    Purification and characterisation of polyphenoloxidase from corn tassel
    (Wiley-Blackwell, 2015) Guven, R. G.; Aslan, N.; Guler, C.; Guven, K.; Bekler, F. Matpan; Acer, O.
    [Abstract Not Available]
  • [ X ]
    Öğe
    Purification and characterization of polyphenol oxidase from corn tassel
    (C M B Assoc, 2016) Guven, R. Gul; Aslan, N.; Guven, K.; Bekler, F. Matpan; Acer, O.
    In this study, polyphenol oxidase (PPO) from corn tassel was extracted and partially purified through (NH4)(2)SO4 precipitation and gel filtration chromatography. Optimal temperatures for subsrates catechol and 4-methyl catechol were 40 degrees C and 30 degrees C, respectively. The optimal pH values were 8.0 for catechol and 6.0 for 4-methyl catechol. Catechol was the most suitible substrate (Km: 3.48 mM, Vmax: 1.0 Abs./min.). The moleculer mass of PPO was determined as 158 kDa. In this work, sodium azide, ethylenediaminetetraacetic acid (EDTA) and sodium dodecyl sulfate (SDS) were found to inhibit the enzyme activity as 26.6 %, 22.2 % and 12.2 % ratio, respectively. Besides, the effects of carbohydrates such as sucrose, fructose, ribose and glucose on PPO activity were investigated. The enzyme was found to be activated 17 % by fructose and ribose, 16 % by glucose and 4 % by sucrose.

| Dicle Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Dicle Üniversitesi, Diyarbakır, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim