• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   Dicle
  • Fakülteler
  • Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi
  • Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi
  • Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi
  • View Item
  •   Dicle
  • Fakülteler
  • Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi
  • Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi
  • Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Diyarbakır il sınırları içerisinde doğal olarak yayılış gösteren bazı Medicago L. türlerinin protein düzeylerinin belirlenmesi

Thumbnail

View/Open

Makale Dosyası (302.9Kb)

Access

info:eu-repo/semantics/openAccess

Date

2006

Author

Demir, Ramazan
Yılmaz, Hayrullah
Maskan, Medeni

Metadata

Show full item record

Citation

Demir, R., Yılmaz, H. ve Maskan, M. (2006). Diyarbakır il sınırları içerisinde doğal olarak yayılış gösteren bazı Medicago L. türlerinin protein düzeylerinin belirlenmesi. Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi, (7), 73-78.

Abstract

Bu çalışmada Medicago noeana, Medicago orbicularis, Medicago polymorpha var.vulgaris, Medicago rigidula var.submitis ve Medicago rigidula var.rigidula’nın yaprak, gövde ve meyvelerine ait protein oranları tayin edilmiştir. Elde edilen bulgulara göre çalışılan bütün türlerin protein oranları %20 ile %30 arasındadır. Organlar karşılaştırıldığında meyve kısmına ait proteinin, yaprak ve gövde kısmındaki proteine göre daha yüksek seviyede olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca Medicago noeana, Medicago orbicularis, Medicago polymorpha var.vulgaris’ in meyve kısmındaki proteinin, çalışılan diğer türlerin meyve kısmındaki protein oranlarından daha yüksek olduğu belirlenmiştir
 
In this study, the protein levels of Medicago noeana, Medicago orbicularis, Medicago polymorpha var.vulgaris, Medicago rigidula var.submitis and Medicago rigidula var.rigidula were determined which belong to fruit, leaf and steam. According to deats, the protein levels studied were found between 20% and 30%. The protein levels of fruits were found higher than leaf and steam in samples compered with each other. The other hand, the protein contents of fruit of Medicago noeana, Medicago orbicularis, Medicago polymorpha var.vulgaris were found the higher than fruits of other species.
 

Source

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi

Issue

7

URI

https://hdl.handle.net/11468/6148
https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/787237

Collections

  • Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi [151]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Dicle

by OpenAIRE
Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Guide|| Instruction || Library || Dicle University || OAI-PMH ||

Dicle University, Diyarbakır, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Dicle University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Dicle:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.