• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Dicle
  • Enstitüler
  • Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Fen Bilimleri Enstitüsü Tezler
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Dicle
  • Enstitüler
  • Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Fen Bilimleri Enstitüsü Tezler
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Kazein ve K-alt ünitesinin subtilizin ve tripsin için substrat olarak kullanılabilirliğinin karşılaştırılması

Thumbnail

Göster/Aç

Tez Dosyası (1.906Mb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess

Tarih

1998

Yazar

Doğru, Mehmet

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Doğru, M. (1998). Kazein ve K-alt ünitesinin subtilizin ve tripsin için substrat olarak kullanılabilirliğinin karşılaştırılması. Yüksek lisans tezi, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır.

Özet

Bu çalışmada inek, koyun, keçi ve manda gibi farklı tür hayvanların sütlerinden saflaştırılan asit kazeinler ve K-kazeinler, B.subtilis türlerinden saflaştırılmış ve ticari olarak temin edilen subtilizin ve tripsin enzimleri için substrat olarak kullanıldı. Asit kazeinler subtilizin için substrat olarak kullanıldıklarında, manda asit kazeinin diğerlerine nazaran daha iyi substrat olduğunu saptandı (A<;6o= 0.622 ve KM= 4.22.1 0"3). K-kazeinler, subtilizin ve tripsin için substrat olarak kullanıldıklarında, düşük Km ve yüksek absorbans değerinin inek k- kazeinine ait olması, hem subtilizin hem de tripsin için daha iyi substrat olduğunu gösterdi. İnek K-kazeini ile hem subtilizin hem de tripsinin maksimum aktivite göstermesi, onun lizin, arginin ve aromatik amino asitlerce daha zengin olduğunu göstermektedir. Hesaplanan C / N oranlarıda bu düşünceyi desteklemektedir. Saflaştırılan dört farklı K-kazeinin subtilizin için, tripsine nazaran daha iyi substrat olması, bu alt ünitelerin Lys ve Arg içeriklerinin, aromatik asit içeriklerinden daha az olduğunu göstermektedir.
 
In this study asit casein and K-caseins were purified from different species of animals milk, such as cow, sheep, goat, and water buffalo. These caseins were used as a substrate for purified preparation and commercially available B.subtilis subtilisin and trypsin. It was established that when acid caseins were used as a substrate for subtilisin, water buffalo acid casein was found to be better substrate for the enzyme compared to other animals milk casein (A$6o - 0.622 and KM = 4.22.10'3). It was found that when K-caseins were used as a substrate for subtilisin and trypsin, cow K-caseins has low Km high absorbance value. This observation showed that cow K-caseins better substrate for both trypsin and subtilisin. Subtilisin and trypsin showed maximum activity with cow K-caseins. These suggest that cow K-caseins has rich contant of lysine, arginine and aromatic amino acids. Calculated C / N ratio is supporting this suggestion. In the case of subtilisin, purified four diffrent caseins were found to be better substrate compared to trypsin. This suggest that these sub-units contain less arginine and lysine compared to aromatic amino acids.
 

Bağlantı

https://hdl.handle.net/11468/5723

Koleksiyonlar

  • Fen Bilimleri Enstitüsü Tezler [1447]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Dicle

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Dicle Üniversitesi || OAI-PMH ||

Dicle Üniversitesi, Diyarbakır, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Dicle Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Dicle:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.