Diyarbakır yerüstü kaynakları 1 : Tarım & Hayvancılık
View/ Open
Access
info:eu-repo/semantics/openAccessDate
2013Author
Haspolat, Yusuf Kenan
Akıncı, Cuma
Kavak, Orhan
Hamidi, Nizamettin
Demirel, Ramazan
Akaydın, Ahmet
Tomar, Murat
Metadata
Show full item recordCitation
Haspolat, Y. K., Akıncı, C., Kavak, O., Hamidi, N., Demirel, R., Akaydın, A. ve diğerleri. (Ed.) (2013). Diyarbakır yerüstü kaynakları 1 : Tarım & Hayvancılık. Diyarbakır: Dicle Üniversitesi.Abstract
Kulp ilçesinde tarım ve hayvancılık : Kulp ilçemizde aslında o kadar çok çeşit bitki-meyve ve sebze çeşitleri var ki; bunun için o dağları gezmek gerekir. Ama bu mümkün değildir. Kısaca en çok yapılan işlemleri yazayım. İlçemizde üzüm üretimi oldukça fazladır. Bağcılık gelişmiştir. Bağlarımız tarihi ve asırlıktır. Bizde asıl olarak üzüm yetiştirilir. Arazimiz engebelidir. Bu bile zor olmaktadır. Üzümlerimizin bağ bozumu zamanı geldiğinde yemeklik üzüm ve şire üzümü ayrılır. Şire üzümü dediğimiz üzümlerden; pestil, sucuk, kesme ve pekmez yaparız.