• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   Dicle
  • Enstitüler
  • Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Fen Bilimleri Enstitüsü Tezler
  • View Item
  •   Dicle
  • Enstitüler
  • Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Fen Bilimleri Enstitüsü Tezler
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Hayward kivi çeşidinde (actinidia deliciosa) farklı yükleme seviyelerinin yaprak/ meyve ilşkileri üzerine etkisi

Thumbnail

View/Open

Tez Dosyası (3.860Mb)

Access

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess

Date

2001

Author

Kontaş, Engin

Metadata

Show full item record

Citation

Kontaş, E. (2001). Hayward kivi çeşidinde (actinidia deliciosa) farklı yükleme seviyelerinin yaprak/ meyve ilşkileri üzerine etkisi. Yüksek lisans tezi, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır.

Abstract

Bu çalışmada Hayward kivi çeşidinde farklı yükleme seviyesinin meyve / yaprak ilişkileri üzerine etkileri incelenmiştir. Omcada toplam yaprak sayısı son dönemde uygulamalara göre 1068.83-2927 arasında değişmiştir. Ortalama meyve ağırlığı yükleme seviyesi arttıkça azalmış olup, istatistiki bakımdan bir farklılık ortaya çıkmamıştır. SÇKM miktarı ile uygulamalar arasında istatistiki bir fark ortaya çıkmamış olup, yükleme seviyesi arttıkça SÇKM oranı da düşmüştür. SÇKM ve toplam asitlik sırasıyla % 8.25-10.17, % 0.60-0.81 arasında değişiklik göstermiştir. YMDYA ile uygulamalar ve meyve sayısı arasında pozitif yönde ilişkiler çıkmıştır. Göz başına 2.61-3.12, bir metrekare yaprak alanına ise 15.16-17.15 adet meyve düşmüştür.
 
In this study, it was investigated relationships between fruit and leaf in differents croploading levels in Hayward vines. The leaf number in vines changed between 1068.8 and 2927 according to treatments. The fruit size was decreased while increasing loading levels, but that was nonimportant. TSSC and total acid were 8.25-10.17 %, 0.60-0.81 %, respectively. Namely, increase in croploading levels effected to maturity. It was by the positive correlation between leaf area / 100 g fruit weight and treatments - fruit numbers. It was determined 2.61-3.12 fruit number / bud, 15.16-17.15 fruit number / leaf area m2 according to treatments.
 

URI

https://hdl.handle.net/11468/5916

Collections

  • Fen Bilimleri Enstitüsü Tezler [1447]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Dicle

by OpenAIRE
Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Guide|| Instruction || Library || Dicle University || OAI-PMH ||

Dicle University, Diyarbakır, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Dicle University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Dicle:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.