Advanced Search

Show simple item record

dc.contributor.advisorEnsari, N. Yavuz
dc.contributor.authorTolan, Veysel
dc.date.accessioned2018-06-21T11:01:46Z
dc.date.available2018-06-21T11:01:46Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted1997-10-27
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11468/4090
dc.description.abstractBu çalışmada Nottingham Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Bölümü' nden temin edilen B. subtüis kullanıldı. Bakterinin hangi besi yerinde daha iyi üreme gösterdiği ve aktivite tayin yön temi ile bu ortamda a-amilaz sekresyonunun kaçıncı saatte maksimuma ulaştığı tespit edildi. Modifiye nişastalı LB sıvı besi yerinde pH ve CaCİ2 optimizasyonu yapıldıktan sonra bu besi yeri kullanıldı. Değişik konsantrasyonlardaki endosülfan ile etkileştirilip üretilen B. subtüis 'in üremesi ve a-amilaz aktivitesi ile plazmitler üzerine etkisi araştırıldı. Endosülfanın bakteri üremesi ve a-amilaz üretimi üzerine inhibisyon etkisi yaptığı, plazmitleri ise amplifiye edici olduğu saptandı. Endosülfanın a-amilaz sekresyonu üzerine etkisi elektroforez yöntemi ile de tespit edildi. Ayrıca, endosülfanın plazmit üzerine etkisi elektroforetik ve spektrofotometrik olarak incelendi. în vitro olarak endosülfanın a-amilazı etkilemediği saptandı.en_US
dc.description.abstractI n this study, B. subtilis was used, obtained from Nottingham University, Medical School in Microbiology Department. The optimal growth conditions for the bacteria and the maximum activity time for a-amylase secretion were determined by the activity determination method. Following pH and CaCİ2 optimisation, starch added LB liquid medium was used. B. subtilis was grown in the medium that interacted with different concentration of endosulphan. The effects of endosulpfan on the bacterial growth, ot-amylase activity and bacterial plasmids were investigated. It was observed that endosulpfan inhibited bacterial growth and a-amylase secretion, and also caused plasmid amplification. These results were confirmed by electrophoresis. In addition, it was found that endosulphan have no in vitro effect on the a-amylase.en_US
dc.language.isotren_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccessen_US
dc.subjectα-Amilazen_US
dc.subjectAlfa amilazen_US
dc.subjectAlpha amylaseen_US
dc.subjectBacillus subtilisen_US
dc.subjectBacillus subtilisen_US
dc.subjectPlazmitleren_US
dc.subjectPlasmidsen_US
dc.titleEndosülfanın Bacillus subtilis'te üreme, plazmid ve α-amilaz sekresyonu üzerine etkisien_US
dc.typeMaster Thesisen_US
dc.departmentDicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.institutionauthorTolan, Veysel


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record