Browsing Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Koleksiyonu by Author "Güran, Hüsnü Şahan"
Now showing items 1-10 of 10
-
Authentication of meat species in sucuk by multiplex PCR
İlhak, Osman İrfan; Güran, Hüsnü Şahan (Istanbul University, 2015)The identification of meat species used in meat products is important by reason of economic considerations, religious factors, verification of label, and prevention of unfairmarket competition. In this paper, multiplex ... -
Effects of chitosan and some essential oils (thyme, clove, rosemary), individually or in combination, on inactivation of salmonella typhimurium in cig kofte (Turkish raw meatball)
Güran, Hüsnü Şahan; Öksüztepe, Gülsüm (Fırat Üniversitesi, 2014)This study was undertaken to determine the effects of chitosan and some essential oils on the inactivation of Salmonella Typhimurium bacteria in “cig kofte” (raw meatball). For this purpose, cig kofte was inoculated with ... -
Elazığ yöresel ürünlerinden cevizli sucuğun (Orcik) kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi
Demir, Pelin; Güran, Hüsnü Şahan; İncili, Gökhan Kürşad; Patır, Bahri (Fırat Üniversitesi, 2023)Bu çalışma, Elazığ’da satılan cevizli sucukların (orcik) kimyasal ve mikrobiyolojik kalite parametrelerini saptamak amacıyla yapıldı. Araştırmada 35 adet orcik örneği incelendi. İncelenen örneklerdeki ortalama pH değeri ... -
Elazığ'da tüketime sunulan fermente sucukların mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi
Öksüztepe, Gülsüm; Güran, Hüsnü Şahan; İncili, Gökhan Kürşad; Gül, Saime Betül (Fırat Üniversitesi, 2011)Bu çalışmada Elazığ’da satışa sunulan 100 adet fermente sucuk örneği mikrobiyolojik ve kimyasal kalite yönünden incelendi. Ortalama olarak toplam mezofilik aerob bakteri sayısı 8.75 log10 kob/g, koliform grubu bakteri ... -
Elazığ’da satışa sunulan bazı sütlü tatlıların mikrobiyolojik kalitesi
Öksüztepe, Gülsüm; Güran, Hüsnü Şahan; İncili, Gökhan Kürşad (Fırat Üniversitesi, 2013)Elazığ’da farklı pastanelerden ve sütlü tatlıları satan satış merkezlerinden temin edilen 100 adet sütlaç, kazandibi, keşkül, tavukgöğsü ve supangile örneği incelendi. Sütlaç, kazandibi, keşkül, tavukgöğsü ve supangile ... -
Gıda kaynaklı botulizm ve önemi
Güran, Hüsnü Şahan; Öksüztepe, Gülsüm (Fırat Üniversitesi, 2012)Küreselleşen dünyada gıda güvenliği ve gıda kaynaklı patojen mikroorganizmalar önemli halk sağlığı sorunları arasında yer almaktadır. Botulizm nedenleri içinde insidansı en yüksek olan gıda kaynaklı botulizm, nadir ancak ... -
İnek ve Anadolu manda çiğ sütlerinde aflatoksin M1 düzeyinin belirlenmesi
Duman, Berna Aydın; Çelik, Ahmet; Güran, Hüsnü Şahan (Fırat Üniversitesi, 2023)Bu araştırma Diyarbakır ilinde toplanan çiğ inek ve Anadolu manda sütlerinde aflatoksin M1 (AFM1) seviyesini ortaya koymak amacıyla gerçekleştirildi. Bu amaçla Diyarbakır ilinde bulunan küçük ölçekli aile işletmelerinden ... -
Microbiological quality of organic chicken meat
Çiftçi, Reşat; Güran, Hüsnü Şahan (Afyon Kocatepe University, 2019)Organic chicken production in the world increases every year according to the consumer demands. Therefore, ahigher awareness of the microbial quality of organic poultry meat is important for public health, food safety ... -
Prevalence and antimicrobial susceptibility pattern of methicillin-resistant Staphylococcus aureus isolates from retail raw meats in Turkey
Güran, Hüsnü Şahan; Bayrak, A. R. Bozan; Alali, Walid Q.; Yeşiloğlu, Cihan (Universiti Putra Malaysia, 2022)The transmission of Staphylococcus aureus and methicillin-resistant S. aureus (MRSA) through food products of animal origin may pose a public health concern. Therefore, the objectives of the present work were to determine ... -
Sirke ve limon suyunun tavuk yumurta kabuğu dış yüzeyinde Salmonella’nın yaşamı üzerine etkisi
Uçar, Uğur; Güran, Hüsnü Şahan (Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2022)Bu araştırmada deneysel olarak Salmonella ile kontamine edilen yumurtalar kontrol (K) grubu hariç, distile su (DS), limon suyu (L), sirke (S) ve limon suyu+sirke (LS) yıkama sıvılarına daldırılıp 3 dakika bekletildikten ...