Browsing by Author "İncili, Gökhan Kürşad"
Now showing items 1-5 of 5
-
Effect of biopreservative cultures on the shelf life of modified atmosphere packaged chicken cocktail sausage
Ataş, Sevgi; İncili, Gökhan Kürşad; Durmuşoğlu, Halil; Çalıcıoğlu, Mehmet (Scientific Technical Research Council Turkey-TUBITAK, 2021)Abstract: The present study was undertaken to extend the shelf life of modified atmosphere packaged chicken cocktail sausages by using biopreservative cultures (Lactobacillus sakei (B-2) and Lactobacillus curvatus (B-LC-48)). ... -
Elazığ ilinde satışa sunulan konvansiyonel (kafes tipi) ve köy yumurtalarının mikrobiyolojik kalitesinin araştırılması
İncili, Gökhan Kürşad; Durmuşoğlu, Halil; Güngören, Alper; İlhak, Osman İrfan (Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2019)Bu çalışmada Elazığ piyasasında satılan konvansiyonel (ticari çiftlik) ve köy yumurtalarının mikrobiyolojik kalitesi, yıl boyunca incelenmiştir. Elazığ ilinde yumurtaların satışa sunulduğu halk pazarlarından, bakkal ve ... -
Elazığ yöresel ürünlerinden cevizli sucuğun (Orcik) kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi
Demir, Pelin; Güran, Hüsnü Şahan; İncili, Gökhan Kürşad; Patır, Bahri (Fırat Üniversitesi, 2023)Bu çalışma, Elazığ’da satılan cevizli sucukların (orcik) kimyasal ve mikrobiyolojik kalite parametrelerini saptamak amacıyla yapıldı. Araştırmada 35 adet orcik örneği incelendi. İncelenen örneklerdeki ortalama pH değeri ... -
Elazığ'da tüketime sunulan fermente sucukların mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi
Öksüztepe, Gülsüm; Güran, Hüsnü Şahan; İncili, Gökhan Kürşad; Gül, Saime Betül (Fırat Üniversitesi, 2011)Bu çalışmada Elazığ’da satışa sunulan 100 adet fermente sucuk örneği mikrobiyolojik ve kimyasal kalite yönünden incelendi. Ortalama olarak toplam mezofilik aerob bakteri sayısı 8.75 log10 kob/g, koliform grubu bakteri ... -
Elazığ’da satışa sunulan bazı sütlü tatlıların mikrobiyolojik kalitesi
Öksüztepe, Gülsüm; Güran, Hüsnü Şahan; İncili, Gökhan Kürşad (Fırat Üniversitesi, 2013)Elazığ’da farklı pastanelerden ve sütlü tatlıları satan satış merkezlerinden temin edilen 100 adet sütlaç, kazandibi, keşkül, tavukgöğsü ve supangile örneği incelendi. Sütlaç, kazandibi, keşkül, tavukgöğsü ve supangile ...