Taskın, TuncerYılmaz, HayrullahOtludil, Birol2024-04-242024-04-2420031300-008X1303-6106https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/30467https://hdl.handle.net/11468/25771Farklı asma (Vitis vinifera 1. cvs. Muscat, Cardinal ve Perlelte) çeliklerinde koklenme sırasındaki polifenol oksidaz (PPO) aktivitesi incelenmiş ve enzim aktivitesi ile koklenme yeteneği arasındaki ilişki karşılaştırılmıştır. Bu çalışmada, Muscat ve Perlelte çeliklerinde koklenme oluşurken, Cardinal çeliklerinde oluşmadı. Muscat ve Perlelte çeliklerinin PPO aktivitesinde başlangıçtan itibaren artış görülmüş ve köklenmeyle birlikte azalma görülmüştür. Cardinal çeliklerinde ise PPO aktivitesi sürekli artmaya devam etmiştir. Sonuç olarak, çeliklerin PPO aktivitesi ile koklenme yeteneği arasında belirgin bir ilişki bulunamamıştır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessPloyphenol oxidase activity during rooting in cuttings of grape (Vitis vinifera L.) varietiesPloyphenol oxidase activity during rooting in cuttings of grape (Vitis vinifera L.) varietiesOther27649549830467