Uyar, FikretGüven, AyselAkcan, Nurullah2024-04-242024-04-2420111300-60451309-2251https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/224394https://hdl.handle.net/11468/26671Bakteriyel tür Bacillus subtilis RSKK96'nın ekstrasellüler ?-amilaz ürettiği gözlenmiştir. Enzim sentezi 72. saatte optimum 37°C'de elde edilmiştir. Çeşitli karbon, azot ve aminoasit kaynakları ve kimyasalların ?-amilaz üretimi üzerine etkileri incelenmiştir. FeSO4, ZnSO4ve CuSO4 bakteriyel büyümeyi ve dolayısıyla ?-amilaz üretmini inhibe etmiştir. Maksimum ?-amilaz üretimi (858.6±41.9 U/mg) %0.5 pamuk sapı bulunan ortamda 72. saatte elde edilmiştir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessSubmerged Kültürü ile Bacillus subtilis RSKK96'dan ?-Amilaz ÜretimiSubmerged Kültürü ile Bacillus subtilis RSKK96'dan ?-Amilaz ÜretimiArticle17(A)1722224394