Ünlü, ErhanBaşhan, MehmetCengiz, Elif İpek2024-04-242024-04-2420031300-01521303-6092https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/30414https://hdl.handle.net/11468/25772Bu çalışmada, Dicle Üniversitesi kampus alanında bulunan küçük bir su kaynağında yaşayan, küçük bir tatlı su balığı Gambusia affinis'in fosfolipit fraksiyonundaki yağ asidi bileşimine, besinsel yağ asitlerinin etkileri araştırılmıştır. $omega6$/$omega3$ olan yapay balık yemleri ile 30 gün boyunca beslenen ve ayrıca bir tatlı su kaynağından toplanan balıkların fosfolipit fraksiyonundaki yağ asitleri bileşimleri gaz kromatografisi yöntemiyle analiz edilmiştir. Otuz gün süre ile yapay balık yemi ile beslenen balıkların fosfolipit fraksiyonundaki $omega3$ yağ asit yüzdelerinde, araziden getirilenler ile karşılaştırılınca bir artış gözlenmiştir. Çalışma sonucunda, balık lipitlerinin $omega6$/$omega3$ oranlarının diyet lipitlerinin $omega6$/$omega3$ oranı tarafından büyük bir şekilde etkilendiği sonucuna varılmıştır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessThe effects of dietary fatty acids on the fatty acid composition in the phospholipid fraction of gambusia affinisThe effects of dietary fatty acids on the fatty acid composition in the phospholipid fraction of gambusia affinisArticle27314514830414