Demir, RamazanYıldız, Abdunnasır2024-04-242024-04-2419981300-01521303-6092https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/24592https://hdl.handle.net/11468/25434Bu çalısmada, Pleurotus ostreatus var. salignus’un kültüründe besin ortamı olarak, soya, sorgum, yerfıstıgı ve bugday sapı kullanılmıstır. Misel gelisim evresi, basidiokrap olusum evresi ile birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü hasat evreleri sırasıyla; en kısa sürede 10 gün, 24.3 gün., 28.6 gün, 38.6 gün, 47.3 gün ve 58.6 gün olarak yerfıstıgı sapında, en uzun sürede ise 22.6 gün, 52.6 gün, 56.6 gün, 68.6 gün, 73.6 gün ve 88.6 gün olarak sorgum sapında saptanmıstır. 100 g materyalden (% 70 nem) elde edilen taze mantar miktarı birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü hasata ve toplam olarak sırasıyla; en yüksek 8.6 g, 8.1 g, 4.8 g, 3.4 g ve 24.8 g olarak yerfıstıgı sapında, en düsük ise 3.1 g, 3.9 g, 2.3 g, 2.0 g ve 11.3 g olarak sorgum sapında elde edilmistir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBazı bitkisel materyallerin pleurotus ostreatus (Jacq.ex Fr.) Kum.var.salignus (Pers.ex Fr.) Konr. et Maubl.' un gelişmesi ve ürün verimi üzerine etkileriBazı bitkisel materyallerin pleurotus ostreatus (Jacq.ex Fr.) Kum.var.salignus (Pers.ex Fr.) Konr. et Maubl.' un gelişmesi ve ürün verimi üzerine etkileriArticle221677324592