Tangolar, SemihBozdoğan, AdnanCanbaş, AhmetCabaroğlu, TurgutErten, HüseyinÖzdemir, GültekinÜnal, M. Ümit2024-04-242024-04-2420071300-30701309-6273https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/74428https://hdl.handle.net/11468/26263Bu çalışmada Çukurova Üniversitesi Pozantı Araştırma Merkezi (POZMER)'in Deneme Bağında yetiştirilen beyaz çeşitlerden Kabarcık, Semillon ve Chardonnay üzümlerinin şarap üretimine uygunlukları araştırılmıştır. Şarapların kimyasal bileşimleri normal sınırlar içerisinde bulunmuştur. Şarapların toplam asit miktarları kalite şaraplar için belirtilen sınırlar içerisindedir. Duyusal analiz sonuçlarına göre Chardonnay çeşidinden elde edilen şarap her iki yılda da en yüksek toplam puanı almıştır. Bu çalışmada ele alınan Pozantı bölgesinde yetiştirilen üzümlerden kalite şarap üretilebileceği belirlenmiştir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessPozantı'da yetiştirilen bazı beyaz üzüm çeşitlerinin şarap üretimine uygunlukları üzerinde bir araştırmaPozantı'da yetiştirilen bazı beyaz üzüm çeşitlerinin şarap üretimine uygunlukları üzerinde bir araştırmaArticle32626927574428