Akın, SongülPirinç, VedatGökova, SevalKara, Abdurrahman2023-04-272023-04-272017Akın, S., Pirinç, V., Gökova, S. ve Kara, A. (2017). Sebze üreticilerinin tarımsal yayım çalışmalarından faydalanma düzeyleri ve karşılaştıkları sorunlar: Diyarbakır örneği. Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 7(1), 329-336.2146-05742536-4618https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/280497https://hdl.handle.net/11468/11761Tarımsal yayım eğitimi, tarımsal üretimde toplam üretim miktarı, üretim deseninin çeşitlenmesi ve üretici gelirinin yükseltilmesi gibi hızlandırıcı fonksiyonlara sahiptir. Tarımsal yayımın konuları ve ilgi alanları dinamik ve çeşitlidir. Bu çalışmada Diyarbakır ilinde sebze üreticilerinin tarımsal yayım çalışmalarından faydalanma düzeyleri ve karşılaştıkları sorunların tespit edilmesi amaçlanmıştır. Çalışmada üreticilerin %39.1' i tarım teşkilatı ile irtibatlı olmadıkları görülmüştür. İrtibatlı olan % 60.6 üreticinin sadece % 11.9' unun bilgi almak için tarım teşkilatına gittiği görülmüştür. Tarım teşkilatına bilgi almak için giden üretici sayısı yüksek olmamakla birlikte üreticiler bilgi almak istedikleri kurumlar sıralamasında ilk sıraya %38.8 oranla ziraat fakültesini, ikinci sıraya %36.2 oranla tarım teşkilatını koydukları görülmüştür. Bu durum tarım teşkilatının eğitim yayım hizmetlerini etkin bir şekilde yerine getirmesi konusunda bir talebin var olduğu şeklinde yorumlanmıştır.Education of agricultural extension has accelerated functions such as amount of total production, the diversification of production patterns and to raise the income producers in agrıcultural production. Agricultural extension topics and areas of interest is dynamic and diverse. This study is aimed to obtain the beneficial situation and the problems of vegetable producers in agricultural education and extension in Diyarbakir city. In this study, 39.1% of the producers did not related with agricultural ministry. The 11.9% producers in 60.0% those are related with agricultural ministry went to this institute to get information. And also this was obtained; while the high percentage of producers getting information from agrıculture ministry, they want to get information firstly from agriculture faculty (38.8%) and secondly from agricultural ministry (36.2). This has been interpreted as the education of agricultural extension services organization exists to fulfill a requirement for effectively.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBilgi kaynaklarıSebze üreticileriTarımsal yayımAgricultural extensionInformation resourcesVegetable producersSebze üreticilerinin tarımsal yayım çalışmalarından faydalanma düzeyleri ve karşılaştıkları sorunlar: Diyarbakır örneğiSebze üreticilerinin tarımsal yayım çalışmalarından faydalanma düzeyleri ve karşılaştıkları sorunlar: Diyarbakır örneğiBenefical situation and the problems of vegetable producers from agricultural extension: Diyarbakir exampleBenefical situation and the problems of vegetable producers from agricultural extension: Diyarbakir exampleArticle71329336TRDizinIdYok