Kahya, Can Ayhan2022-05-112022-05-112022Kahya, C.A. (Ed.) (2022). LezzET kültürü. Diyarbakır: Dicle Üniversitesi.https://hdl.handle.net/11468/9825Hayvansal ürünleri oluşturan amino asit, yağ, vitamin ve minerallerden oluşan besin maddelerinin miktar ve oranı bitkisel besin maddeleri ile karşılaştırılamayacak kadar yarayışlıdır. Bunlar, bitkisel ürünlerdekinin aksine herhangi bir kimyasal bağ ile sindirimi zor veya imkansız formda bulunmaz. Aksine hazır olan bir dokudan alınan bu besin maddeleri kolayca sindirilir, insan organizması ihtiyacına göre kolayca yeniden sentezlenir ve ihtiyaç duyulan dokulara kolayca dönüştürülür. Bu yüzden hayvansal ürünlerin biyolojik değeri yüksektirtrinfo:eu-repo/semantics/openAccessHayvansal ürünlerEtlerLezzET kültürüLezzET kültürüBook