• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
Search 
  •   Dicle
  • Search
  •   Dicle
  • Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Search

Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

Filters

Use filters to refine the search results.

Now showing items 1-10 of 187

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
Thumbnail

Diyarbakır ilindeki tarihi su değirmenlerinin konumlarının ve hidrolik enerji potansiyellerinin araştırılması 

Aykaç, Zeynep (Dicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)
Son yıllarda artan çevre bilinci ile iklim değişikliği ve küresel ısınma gibi konuların dikkat çekmesi ve bu konularda yapılan çalışmaların artması, enerji üretim tesislerinin bitki örtüsüne zarar vermeyen, çevre şartlarına ...
Thumbnail

Diyarbakır ili bağcılık işletmelerinde uygulanan telli ve goble terbiye sistemlerinin ekonomik yönden karşlaştırılması 

Şeker, Nevin (Dicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)
Diyarbakır ili, bağcılık için uygun iklim ve toprak koşullarına sahiptir. Uzun yıllardan günümüze ilde bağcılık faaliyetleri genellikle geleneksel yöntemlerle yürütülmektedir. Telli terbiye sistemleri ile bağcılık ise son ...
Thumbnail

Diyarbakır'daki Suriyeli sığınmacıların karşılaştığı toplumsal kabul ve dışlanma pratiklerinin dinsel bağlamı 

Akman, Sabri (Dicle Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)
Özellikle son yüzyılda savaş ve çatışmaların artması, ulaşım ve iletişim imkânlarının gelişmesi, küreselleşme, devletlerin ve ulusötesi şirketlerin ekonomik ve siyasi hamleleri sonucunda ortaya çıkan göçler, dünya genelinde ...
Thumbnail

Diyarbakır ili buğday ekili alanlarda sorun olan yabancı otların topraktaki tohum miktarı ve çimlenme ilişkisi 

Akıncı, Beyza Kübra (Dicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)
Diyarbakır ili buğday ekili alanlarda sorun olan yabancı otların topraktaki tohum miktarı ve çimlenme ilişkisinin araştırıldığı çalışma 2020 Kasım – 2021 Nisan aylarında yürütülmüştür. Diyarbakır il sınırları içerisinde ...
Thumbnail

Diyarbakır ili mercimek ekili alanlarda sorun olan yabancı otların topraktaki tohum miktarı ve çimlenme ilişkisi 

Düzdaban, Amine (Dicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)
Diyarbakır ili mercimek ekili alanlarda sorun olan yabancı otların topraktaki tohum miktarı ve çimlenme ilişkisinin araştırıldığı çalışma 2020 Kasım – 2021 Nisan aylarında yürütülmüştür. Diyarbakır il sınırları içerisinde ...
Thumbnail

Hayvansal atıklardan biyogaz eldesi ve Diyarbakır kapsamında potansiyelinin incelenmesi 

Bal, Bülent (Dicle Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)
Bu çalışmada, büyükbaş hayvan gübresinden elde edilen biyogazın, su ve silikajeller kullanılarak saflaştırılması, saflaştırma öncesi ve sonrası gazın yanma kalitesinin ölçülmesi ve Diyarbakır tarım il müdürlüğünün verilerine ...

Diyarbekir Şer‘iyye Sicilleri Âmid Mahkemesi, 12. cilt : 3800, 3731, 3747, 3804 numaralı defterler 

Unknown author (Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 2021)
Diyarbekir Kadı Sicillerinin transkripsiyonu olan bu eser, 6asırdan fazla hüküm süren Osmanlı Devleti'nin sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel yapısı konusunda bize ciddi anlamda ışık tutacak en güvenilir tarihi belgeler ...

Diyarbekir Şer‘iyye Sicilleri Âmid Mahkemesi, 11. cilt: 3767, 3741, 3791, 3726 numaralı defterler 

Unknown author (Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 2021)
Diyarbekir Kadı Sicillerinin transkripsiyonu olan bu eser, 6asırdan fazla hüküm süren Osmanlı Devleti'nin sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel yapısı konusunda bize ciddi anlamda ışık tutacak en güvenilir tarihi belgeler ...
Thumbnail

Diyarbakır yemekleri 

Unknown author (2021)
Diyarbakır doğduğumuz, lezzetlerle ilk tanıştığımız, doyduğumuz... Yerde serili örtülerin ortasına kurulmuş sinilerde, yüksek masalarda, gönül sofralarında...
Thumbnail

Diyarbakır'da sadece etle yapılan yemek çeşitleri 

Haspolat, Yusuf Kenan (2021)
Diyarbakır'ın et yemeklerini anlatan bir sunum.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • . . .
  • 19



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Discover

AuthorHaspolat, Yusuf Kenan (174)Işık, Nursen (2)Akman, Sabri (1)Akıncı, Beyza Kübra (1)Alabalık, Ulaş (1)Aydoğdu, Gülay (1)Aykaç, Zeynep (1)Bal, Bülent (1)Büyükbayram, Hüseyin (1)Düzdaban, Amine (1)... View MoreSubject
Diyarbakır (187)
İlçe (10)Diyarbakırlılar (8)Kadın (5)Mağara (5)Amed (4)Yemek (4)Çermik (4)Buğday (3)Ekonomi (3)... View MoreDate Issued
2021 (187)
Has File(s)Yes (187)

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Guide|| Instruction || Library || Dicle University || OAI-PMH ||

Dicle University, Diyarbakır, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Dicle University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Dicle:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.