Browsing by Author "Vural, Aydın"
Now showing items 1-7 of 7
-
Bebek ve devam formülleri ile bebek ve küçük çocuk ek gıdalarında mikrobiyolojik kalitenin araştırılması
Genç, Emine (Dicle Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)Amaç: Bu tez çalışmasında bebek formülleri, devam formülleri, tahıl bazlı ek gıdalar, meyve püreleri, sebze püreleri, menüler ve karışımlar, sütlaçlar ve muhallebiler, atıştırmalıklar ve içeceklerden oluşan 135 adet bebek ... -
Determination of aflatoxin M1 levels by elisa method in örgü (Knitted) cheese produced by traditional methods in Diyarbakır, Turkey
Yeşil, Ömer Faruk; Hatipoğlu, Abdulkerim; Vural, Aydın; Erkan, Mehmet Emin; Yıldız, Abdunnasir (Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)In this study, the contamination levels of Aflatoxin M1 were determined on 184 Diyarbakır Örgü Cheese (DÖC) samples between May and December 2013 were taken from randomly selected markets of Diyarbakır centrum by ELISA ... -
Diyarbakır Bölgesi’nde satışa sunulan çiğ koyun sütlerinin mikrobiyolojik, fiziko-kimyasal ve organoleptik özelliklerinin araştırılması
Çelik, Mehmet Nesip (2018)Amaç: Bu tez çalışmasında koyun sütlerinin bileşimi, kalite özellikleri ve muhtemel halk sağlığı risklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Gereç ve yöntem: Bu çalışmada Diyarbakır Bölgesinde 100 farklı çiftlikteki toplama ... -
Diyarbakır ili’nde satışa sunulan köy ve market yumurtalarının hijyenik kalitesi üzerine bir araştırma
Erkan, Mehmet Emin; Vural, Aydın; Güran, Hüsnü Şahan (Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi, 2008)Bu çalışmada Diyarbakır İli’ndeki pazar ve marketlerde satışa sunulan köy ve market yumurtaların hijyenik kalitesi incelendi ve halk sağlığı açısında oluşturduğu risk değerlendirildi. Köy yumurtalarında ortalama Toplam ... -
Diyarbakır örgü peynirinde aflatoksin M1 ile verotoksin 1 ve 2 varlığının araştırılması
Erkan, Mehmet Emin; Vural, Aydın; Güran, Hüsnü Şahan (Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2009)Bu çalışma ile Diyarbakır’da üretilen ve açıkta satışa sunulan örgü peyniri örneklerinde Aflatoksin M1 ile Verotoksin 1 ve 2 varlığının araştırılması amaçlanmıştır. İncelenen örneklerde Aflatoksin M1 ve verotoksin varlığı ... -
Kurutulmuş meyve örneklerinde mikrobiyolojik kalite özelliklerinin araştırılması
Akbal, Nurgül; Vural, Aydın (Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2018)Bu çalışmada kurutulmuş kayısı, incir, siyah üzüm, sarı üzüm, elma, erik ve dut örneklerinde mikrobiyolojik kalitenin araştırılması amaçlanmıştır. Kurutulmuş meyve örnekleri toplam mezofilik aerob bakteri, koliform, ... -
Tıbbi bitki çaylarında mikrobiyolojik kalitenin ve bazı patojenlerin araştırılması
Vural, Aydın; Güran, Hüsnü Şahan; Durmuşoğlu, Halil; Uçar, Uğur (Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2020)Tıbbi bitki çayları sağlık üzerine olumlu etkilerinden dolayı her yaş grubu tarafından tüketilmektedir. Bu çalışmada ambalajlı ve ambalajsız olarak perakende satışa sunulan farklı tıbbi bitki çaylarının (kekik, nane, ...